Αναλύοντας το 2ο Gameplay Trailer του Mass Effect Andromeda: Squads and Profiles

Αναλύοντας το 2ο Gameplay Trailer του Mass Effect Andromeda: Squads and Profiles

Aloha!

Η Bioware ανέβασε πρόσφατα το 2ο gameplay trailer για το Mass Effect:Andromeda, στο οποίο βλέπουμε τις αλλαγές στα AI μέλη της ομάδας, καθώς και το καινούριο σύστημα Profiles. Ας το δούμε αναλυτικά:

Όπως είδαμε στο πρώτο trailer, το Andromeda επιτρέπει στους παίκτες να ανεβάσουν όποιο skill θέλουν χωρίς περιορισμό από class. Ανάλογα με τα skill που διαλέγει ο παίκτης ξεκλειδώνονται διάφορα Profiles, τα οποία δίνουν bonus σε skills και στατιστικά(πχ το Adept Profile δίνει bonus στα Biotic skills, ενώ το Explorer δίνει bonus σε πιο γενικά στατιστικά, όπως το weapon damage και damage resistance, για πιο all-rounded gameplay). Το πραγματικά σημαντικό πλεονέκτημα των Profile όμως βρίσκεται στα Favorites, τα οποία επιτρέπουν στους παίκτες να αλλάξουν Profile, επιλεγμένα skills και όπλα in-combat, για να ανταποκριθούν σε κάθε αντίπαλο που αντιμετωπίζουν.

Οι αλλαγές στους AI teammates δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες σε σχέση με τα προηγούμενα game. Ο κάθε AI χαρακτήρας έχει συγκεκριμένα Skills και ρόλο και το command σύστημα που επέτρεπε στον παίκτη να μετακινήσει το squad του όπως θέλει παραμένει ίδιο. Η διαφορά βρίσκεται στο νέο Prime/Detonate σύστημα για Combo Skills(πχ singularity/warp), που κάνει τα AI να χρησιμοποιούν skills μόνα τους είτε για να ετοιμάσουν Combo για τον παίκτη, είτε για να ενεργοποιήσουν το Combo που ξεκίνησε ο παικτής.

Από αυτά τα 2 trailer, φαίνεται ότι η Bioware επέλεξε να κάνει το Combat σύστημα πιο action-oriented, δίνοντας στους παίκτες την ικανότητα να προσαρμοστούν in-combat σε κάθε κίνδυνο όπως αυτοί προτιμούν, με ελάχιστους περιορισμούς στο character-building. Αρκετές και ενδιαφέρουσες αλλαγές από την Bioware που κάνουν το combat (σε πρώτη ματιά τουλάχιστον) πιο γρήγορο και του δίνουν μεγαλύτερο βάθος.

Το trailer βρίσκεται παρακάτω:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*